Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každý voják, který na rozkaz svých velitelů střílí do lidí je vrah a terorista.  Stát nemůže nikdy posvětit  žádný zločin.  Proto je absolutně jedno, jestli násilí  děláte na vlastní pěst, nebo na přání vlády.

0 1
možnosti
Foto

Každý člověk, který střílí do lidí, je vrah. Armáda a válka tomu nepřidá lesku.

Jediným právem vraždy je situace, kdy chráníte své blízké, nebo sebe, před neodvratnou agresí jiného.

Agresi lze odvrátit jen silnější a včasnou obranou, silou.

Nějak jsme z historie chybně pochytili, že jsou války mravné a nemravné. Nemyslím si to. Každá válka je vůl. Jen někdy se zdá, že některé války jsou méně špatné. A rozlišit je bývá velký problém.

Souhlasím naprosto, že žádný stát nemá právo posvětit vraždění. Ani politicky, ani jinak. Ani jej nesmí nařídit. Vraždy, jakkoliv motivované, jsou vraždami, za něž musí nést odpovědnost pachatel. Stát jej nesmí vyvinit ve vyšším zájmu, protože vyšší zájmy neexistují. 

Jsou individuální práva a právo je hájit. Pak už jsou jen pseudopráva a zástupné motivy.

1 0
možnosti
DP

D51a96d38a92k 79P98e12t51r

4. 3. 2014 15:54

Místo neznámí dosaďte pro ruští a máte vymalováno. A změní se něco?

0 0
možnosti
RS

Pokud bychom přijali tento princip, tak měli být postaveni před soud a popraveni všichni legionáři, kteří přešli za první světové války na stranu Dohody a bojovali proti R-U. A pak všichni Čechoslováci, kteří bojovali na straně Spojenců proti Hitlerovi.

0 0
možnosti

Má to pouze jediný problém.

Kde chcete tu legitimní vládu Ukrajiny hledat?:-P

2 0
možnosti
JT

To zastreleni jste vycetl kde ? To plati snad za valky ne ? Vyhlasil tu nekdo nekomu valku ? Valci tu nekdo s nekym ?nevim, odkud jste prisel, le tady o vine a trestu rozhoduji soudy a ne nejaky vykriky do tmy.

2 1
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 874x
Zajímá mne podstata problému. Bohužel, ne vždy se ji z médií dozvíme. Nemám rád černobílé vidění světa. Proč se ten člověk chová tak jak se chová? Co já nebo ty děláme špatně, že ten svět vypadá tak jak vypadá ?

Seznam rubrik