Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

28. 5. 2012 11:37
dejme tomu

Proto je skutečně důležité aby bylo transparentní rozhodování státní správy. Komu dali státní zakázku, jak prohlasovali ten či ten zákon, pro koho je výhodný a komu přinese zisky. A už toto by bylo indikací korupčního jednání, a to že dotyčný politik, úředník je zvýhodněnou stranou nějak později zvýhodněn (a nemusí to byt jen ta obálka, ale třeba místo v dozorčí radě, "výhodné akcie",pravě že výhodná půjčka (mimochodem, nevím zda se to u Bártova soudu řešilo, zda mu ty půjčky vůbec dotyční splácí)...už by mělo být důkazem korupce...

0 0
možnosti
F

Fanýs

27. 5. 2012 19:10
Překvapilo mne

rozhodnutí soudu, že bezúročná půjčka je korupcí. Dosud jsem kamarádům občas půjčil bez smlouvy a samozřejmě bez úroku pár stovek, když neměli v hospodě na útratu a karty tam nebrali. Nyní, abych se bál, že mne za to zavřou. 8-o

1 0
možnosti
AH

alex hart

27. 5. 2012 19:46
Re: Překvapilo mne

Bezúročná půjčka - sama o sobě - určitě korupcí není. Ani půjčka bez jakéhokoliv dokladu kamarádovi nebo příbuznému.   Jenže, to že jste někomu půjčil a odpustil úroky, znamená jeho finanční prospěch a přinejměnším je na zvážení, zda to má přiznat v daních. Tím spíše, když se půjčka změní v dar. To říkám pro úplnost. Jenže mezi kamarády bez dokladu a bez úroku se půjčují stokoruny nebo pár tisícikorun. A kdo ono taky pro pár stovek nebo tisíc korun  nebude nikdo dělat smlouvu o půjčce a vymýšlet všechny její náležitosti, že. 

Ale....  pokud půjčíte osobě veřejně činné (v městské nebo státní správě apod.), bez dokladu, bez úroku, možná jste mu to dal jako úplatek a půjčkou to jen kamuflujete a kdo to má vlastně poznat, že..     Tak to už silně zavání úplatkem, nebo jinou korupcí. Korupcí se to nicméně může prohlásit teprve tehdy, když to tak vyšetří policie a prokáže soud. Jinak je to neobvyklé chování.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 874x
Zajímá mne podstata problému. Bohužel, ne vždy se ji z médií dozvíme. Nemám rád černobílé vidění světa. Proč se ten člověk chová tak jak se chová? Co já nebo ty děláme špatně, že ten svět vypadá tak jak vypadá ?

Seznam rubrik