Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VJ

Děkuji všem velmi za příspěvky. Neříkám zde, zda je dobře nebo špatně, že GB odchází z EU. Jen nerad čtu katastrofické scénáře opřené o spekulace.

Současně tvrdím, že v této situaci je nutné vystoupení jakkoli dokončit. Ze strany EU bych zpětný chod nepřipustil. Pokud by se stalo, pak je to signál, že Evropa není schopna konzistentně rozhodovat a vyřešit složitější situace. To jest signál, že impérium stojí na velmi slabých nohou.

1 0
možnosti
Foto

Případné zrušení brexitu (k němuž podle mne nedojde) by nerozhodovala EU. Británie může, dokud brexit nenastane, své vystoupení z EU odvolat.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JR

J58a91n 68R82á16ž

30. 3. 2019 12:56

Negativní dopady Brexitu zveličují ti, kterým rozhodnutí Britů narušuje jejich "hvězdy" Že by to mělo nějaký zásadní vliv na obchodní vazby je nepravděpodobné, neb podnikatelé na obou březích kanálu vyvinou na politiky tak velký tlak, který těm panákům v Bruselu a eurohujerským politikům zabrání uvažovat o celních barierách, či jiných omezujících překážkách obchodu. Že budou zpřísněny kontroly osob na hranicích se dá očekávat, ale dotkne se cestujících tam i zpět jen okrajově. Lidé s britským pasem nebo pasem členské země EU budou přecházet kontroly , jsem přesvědčen, že bez problémů a nějakého velkého zdržování.

Že nějaké britské firmy si vytvářejí zadní vrátka svou registrací v zemích EU není relevantní znak nějaké paniky u britských podnikatelů, neb je samozřejmě vedeno jen opatrností a obavami, že v EU nepřevládne zdravý rozum a Brusel se nebude po realizaci Brexitu chovat racionálně.

2 0
možnosti
Foto

Tvrdým brexitem Británie odejde ze Schengenského prostoru a celní unie. Na hranicích se to určitě projeví. Za tři dny ještě možná tak moc ne, ale za pár týdnů určitě.

0 0
možnosti
Foto

Británie není v Schengenu.

2 0
možnosti
MV

To teprve uvidíte. Nedej bože, aby k podobnému hlasování došlo i u nás...

0 1
možnosti
JR

J81a45n 37R37á55ž

30. 3. 2019 13:17

Nedojde, protože to politici ze strachu nedovolí. Ale by zajímavé, kdyby k referendu došlo. Alespoň by bylo jasné, jak to s přítulností Čechů k EU doopravdy je.

2 0
možnosti
VH

Jestli Vám dobře rozumím, tak jsou právníci a ekonomové firem, které se nejen připravují na brexit, ale již konají naprostí hlupáci. Vůbec nic se nestane. A celé jednání je vlastně komedie. Včetně urychleného přijímání zákonů pro tvrdý brexit ostatními státy Unie.

To jste chtěl říct?

Chtěl jste říct, že vystoupení z celní únie vůbec nic neznamená? Tak proč unie existuje?

Chtěl jste říct, že všichni ví, jak bude vypadat např. pojištění (zdravotní, ale i např. důchodové) zaměstnanců z cizích států? Proč, proboha, existují tedy pro pojištění pravidla EU?

3 1
možnosti
DR

Přesně tak. Nestane se nic, Anglie zůstane Anglií a Evropa ani svět určitě nespadne.

8 0
možnosti
Foto

Co se stane čtvrtý den a další dny?To co se nestihlo v prvních třech dnech.Britští poslanci si sami dvakrát odhlasovali,že tvrdý brexit nechtějí.Varuje před ním nejen britský ministr financí,to není žádný neexistující strašák....

0 2
možnosti
Foto

Ale vůbec nic se nestane, GB udělá něco, co udělalo Československo, když jako první zákon přijalo, že až od odvolání platí veškeré rakouské i uherské zákony a nařízení, které dosud platily. A naopak unifikace slovenské právní praxe s českou nebyla do důsledku za celých dvacet let první republiky, kdy na to bylo na to zřízeno ministerstvo pro unifikaci. A opět od r. 1945, kdy dokonce mezi Slovenskem a Českem zůstala vztyčena celní hranice.

To co bude jiné, bude to, že britská vláda i EU budou moci jednat jednostranně.

5 0
možnosti
Foto

Do tří dnů nic, ale do půl roku už ano.

5 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 874x
Zajímá mne podstata problému. Bohužel, ne vždy se ji z médií dozvíme. Nemám rád černobílé vidění světa. Proč se ten člověk chová tak jak se chová? Co já nebo ty děláme špatně, že ten svět vypadá tak jak vypadá ?

Seznam rubrik